Waar we voor staan

Waar we voor staan

Hier leer je wie je bent en wat bij je past

Dit is in het kort omschreven waar de visie van De Startbaan speciaal onderwijs voor staat. Dit betekent dat we onze leerlingen leren ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen en willen. We bereiden ze voor om maximaal te kunnen presteren in de volgende fase van hun ontwikkeling. Dat kan zijn de volgende dag, het volgende leerjaar, het voortgezet (speciaal) onderwijs en uiteindelijk de uitstroom de maatschappij in. 
Meer informatie over De Startbaan speciaal onderwijs kunt op de site scholenopdekaart vinden.
 

Hier leer je hoe het werkt

Dit is de vertaling van de visie van De Startbaan praktijkcollege (vso). In het praktijkcollege leren de leerlingen hoe ze uiteindelijk kunnen functioneren als burger van de samenleving, toekomstig medewerker van een bedrijf of als deelnemer aan een vorm van dagbesteding. Ook in het praktijkcollege worden de leerlingen voorbereid om maximaal te kunnen presteren in de volgende fase van hun ontwikkeling.
Meer informatie over De Startbaan praktijkcollege kunt op de site scholenopdekaart po en scholenopdekaart vo vinden.

Succesvol leiden we leerlingen met veel plezier op naar hun toekomstige plaats in de samenleving. Dat doen we diplomagericht. De Startbaan is de school die het wettelijk erkende vso diploma mogelijk heeft gemaakt!

Het diploma arbeidsmarktgericht is wettelijk ook gelijkgesteld aan het diploma praktijkonderwijs. In 2022 werden de allereerste diploma's uitgereikt en dit was zo belangrijk dat zelfs .... kijk zelf maar via de link.
 

Onze leerlingen verbazen hun omgeving

We stellen dus hoge doelen voor onze leerlingen en werken gezamenlijk, dus ook met de inzet van ouders en mogelijk andere partijen, om dit te realiseren zodat ze in de maatschappij kunnen participeren.

Onze school heeft een duidelijke structuuraanpak die herkenbaarheid, voorspelbaarheid en leren uitstraalt. 

De kernwaarden van Stichting Klasse zien we terug bij de leerlingen en medewerkers van onze school: 

1. Bevlogen
We doen ons werk met plezier en dat merken anderen.

2. Leergierig
We leren van elkaar en staan open voor vernieuwing.

3. Inspirerend
We halen het beste in elkaar naar boven

4. Ondernemend
We dagen elkaar uit en maken onze plannen samen waar.

 

Wij zijn De Startbaan!